TOPVITAAL Individuele coaching

Voor meer balans, energie, rust en helderheid in jezelf

ja, dat wil ik!

Waarom integrale leefstijl- en vitaliteitscoaching?

Als systemische en integrale leefstijl- en vitaliteitscoach kijk ik naar het hele plaatje van wat er is en speelt rond jouw situatie. Jouw wensen en verlangens zijn het uitgangspunt voor het coachingstraject. Om de dingen, waar je in je leven tegenaan loopt, echt te veranderen.

Vaak weet je dat het anders moet en wil je dat ook. Je wilt:

 • lichter zijn in je lijf en in je hoofd
 • meer energie hebben om in beweging te komen
 • rustiger zijn en een helder beeld hebben van je toekomst
 • aanwezig zijn in het hier en nu
 • plezier hebben en genieten van wat je doet
 • variatie hebben in je leven en in je werk
 • makkelijk aangeven wat je wilt en wat je niet wilt
 • groeien en jezelf ontwikkelen

Maar door verschillende redenen lukt het je niet om verandering te bereiken. Want je:

 1. voelt je futloos
 2. weet niet wat er aan de hand is en wat je er aan kunt doen
 3. zit vast in patronen
 4. durft geen stappen te zetten
 5. gelooft niet dat je leven anders kan worden
 6. weet niet wat je wilt
 7. hebt het allemaal meegekregen vanuit je familie
 8. hebt het al zo vaak geprobeerd en de hoop opgegeven

Om echt dingen in je leven te kunnen veranderen moeten we breder en dieper kijken. Naar het hele plaatje, integraal dus, en onderzoeken waar de balans voor jou is te vinden. Samen met jou vinden we die.

Meer over de dimensies van het integrale balansmodel

FQ-fysieke-dimensie

Fysieke dimensie

In de fysieke dimensie gaat het over voeding, beweging, ontspanning en slapen. Belangrijk hierbij is dat je weet meer weet over hoe je lichaam werkt en op onze omgeving reageert.

Wat is voor jou gezonde voeding en hoe vaak en wanneer eet je die dan? Hoe vaak moet je bewegen om meer energie te krijgen? Hoe krijg je voldoende rust om met je stressvolle omgeving om te gaan? 

EQ-emotionele-dimensie

Emotionele dimensie

Emoties en gevoelens zijn belangrijke signalen. Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat ze er zijn en waardoor ze ontstaan. Omgaan met de emoties van jezelf en de ander kan heel lastig zijn. Leren om ze beter te begrijpen en te gebruiken in de communicatie met anderen levert veel op.

Wat voel je? Waar voel je dat in je lijf? Welke emotie hoort daar bij? Wat neem je waar bij de ander?

IQ-mentale-dimensie

Mentale dimensie

Veel mensen zitten meer in hun hoofd dan in hun gevoel. Denken is dan vaak een oplossing om controle te hebben over wat er in je en om je heen gebeurt. Gedachten en overtuigingen zijn sterk en bepalen, vaak onbewust, wat we wel en niet doen. Ze kunnen een visie vormen en oplossingen bedenken.

Wat vind jij over jezelf en de ander? Zit je veel in je hoofd? Heb je focus op het hier en nu?  

SQ-energetische-dimensie

Spirituele dimensie

Over zingeving. Niet vaag, maar concreet. Als je weet wie je bent, dan weet je ook waar je heen gaat. Weten wat je belangrijk vindt in je leven en gebruik maken van je kwaliteiten geeft je veel kracht en zelfvertrouwen.

Wie ben je? Wat is het pad waarop je wandelt? Wat is de rode draad in je leven? Waar ben je goed in en waarin wil je groeien? Waar word je blij van?

VQ-systemische-dimensie

Systemische dimensie

We maken allemaal deel uit van systemen. Je komt uit een familie, je sluit je aan bij vrienden, clubs en organisaties. Het bedrijf waar je werkt bestaat ook uit systemen. In systemen zitten veel krachten, die kunnen verbinden en kunnen afstoten. Ze werken vaak onbewust. Systemen zoeken balans.

Voel jij je verbonden? Hoor jij er wel of niet bij? Ben je meer aan het overleven dan aan het leven? Wat heb je meegemaakt in je leven?

Pro-activiteit

Pro-activiteit is geen aparte dimensie, maar een essentiele voorwaarde voor verandering. Het gaat over het voeren van eigen regie over je leven en er de verantwoordelijkheid voor nemen. Bezig zijn met dingen die je plezier geven en belangrijk zijn.

Hoe graag wil jij? Kun je prioriteiten stellen? Haal jij je doelen? Stem je af op jezelf of de ander? 

Wil je topvitaal leven en werken? Start vandaag nog!

Ik voelde mij niet lekker in mijn vel, weinig energie, nergens zin in. Op mijn werk had ik het niet naar mijn zin. Maar stappen zetten richting een andere baan deed ik niet. Ik wist voor mijzelf niet welke kant op. Ik dacht mij eventueel om te scholen.

Mijn doel was om een leuke baan te vinden waar ik weer energie van krijg.


Je hebt een ommezwaai aan mijn leven gegeven. Mij in laten zien dat als je dingen wilt veranderen, dit zelf moet doen! Je bent zelf verantwoordelijk voor je geluk. Met zelfmedelijden kom je nergens. Kleine stappen brengen je uiteindelijk bij je doel.


Het heeft mij opgeleverd dat ik meer energie heb, weer zin in het leven. De power om weer stappen te zetten richting mijn doel! En mijn doel kwam eerder dat verwacht!


Het grootste inzicht dat ik heb gekregen is dat als je iets wilt veranderen in je leven je daar zelf verantwoordelijk voor bent!


Heb ik mijn doel bereikt? 100%! Vandaag te horen gekregen dat ik een nieuwe leuke baan heb gevonden, waar ik weer veel in kan leren. Mij verder in kan ontwikkelen en waar ik weer energie van krijg. Ik kan niet wachten om te starten!


Als coach omschrijf ik Sander als een energieke, vriendelijke coach met een groot luisterend oor die weet wat hij doet en waar hij het over heeft.

Tamara van den Wittenboer

Wil je ook je doelen halen en topvitaal worden?

We gebruiken cookies