sander-hilkman-coach-trainer-vitaliteit-ademhaling-systemisch-communicatie

Over mij

sander-hilkman-coach-trainer-vitaliteit-ademhaling-systemisch-communicatie

Over mij

Na mijn studie bedrijfseconomie in Amsterdam vond ik het eerst tijd om even stil te staan. Wat had ik nu eigenlijk geleerd op die universiteit?


Ik wist veel van marketing, management, beleggen, financiering en economie, maar wat had ik over mezelf geleerd? Te weinig vond ik.


Ik nam de tijd om me te verdiepen in psychologie, NLP, homeopathie, gezonde voeding en sportte daarnaast veel. En toen kwam die baan bij een start up die software leverde in de beleggingswereld.


Ik stortte me er volledig in. Gretig om alles te leren en de taal te spreken van de beleggers, directeuren, klanten en softwareontwikkelaars. Verplaatsen in de ander kon ik heel goed, dus ik begreep vaak precies en snel wat er nodig was.


Ik voelde me voor alles verantwoordelijk en wilde dat alles goed ging. Mijn collega’s kon ik goed helpen en als het te lang duurde of het moest goed, dan deed ik het liever zelf.


Kinderen en een huis kosten ook veel tijd


Toen kwamen de kinderen en een grote verbouwing aan ons huis. Daar ging mijn tijd ook in zitten en ik stopte met tennissen, wat ik graag deed.


Ik bleef hard werken en met het bedrijf maakten we een grote sprong met het binnenhalen van een enorm project voor een grootbank. Ik was hier de eindverantwoordelijke voor en met mijn team wisten we het project succesvol af te ronden.


Het had veel opgeleverd, maar ook veel gekost. Veel van mijn tijd en energie. Ik was moe en er was weinig tijd en ruimte om gas terug te nemen. We moesten door.


Ik luisterde niet naar mezelf


Dit ging jarenlang zo en ik vergat om goed naar mezelf te luisteren. Was dit nou wat ik wilde?


Ik liep maar door tot het niet meer ging. Mijn energie was op en het plezier weg. Toen pas ging ik echt te rade bij mezelf. Schakelde hulp in en vond uit wat ik belangrijk vond en waar ik heen wilde met mijn werk.


Dit proces heeft me veel tijd en energie gekost en niet alleen van mezelf. Ook mijn gezin had er last van.


Dit niet en wat dan wel?


Het was tijd voor een ander pad en ik begon met opleidingen en trainingen op het gebied van systemisch werk.


Ik leerde om te analyseren wat er niet zichtbaar is en er wel bestaat. Wat er gebeurt in ons onderbewuste en wat er nodig is om een blijvende verandering in ons eigen fundament door te voeren.


Ik ging me weer bezig houden met psychologie en vitaliteit, daar waar ik lang geleden de eerste zaadjes voor had geplant en volgde een opleiding tot coach en trainer.


Ik ging met cliënten aan de slag naast mijn baan. Mijn eigen energie en plezier keerden weer terug. Dat had ik gemist en ik wilde er meer van en besloot om voor mezelf te gaan beginnen.


Ik als coach


Tijdens de coachtrajecten zet ik mijn scherpe analytische vermogen in om waar te nemen wat er is in situaties en voeg ik daar mijn gevoel aan toe.


Ik vind het belangrijk om te werken aan een stevig fundament en het vergroten van eigen autonomie.


Leren om af te stemmen op eigen behoeftes en het maken van eigen keuzes.


Ik hou er van om even stil te staan en de rust en ruimte te geven om de kwartjes te laten vallen.


Het maakt me blij en gelukkig als een cliënt zegt dat:

  • hij of zij zoveel heeft geleerd

  • zelf begrijpt wat er aan de hand is,

  • er van binnen echt wat is veranderd,

  • zelf stappen kan zetten om weer balans te vinden en verder te groeien.

Als je me zou kennen, dan weet je dat...

  • Ik fanatiek ben op de tennisbaan, graag wil winnen en het liefste de mooiste bal van de wedstrijd sla.

  • Ik retro tenniskleding van Sergio Tacchini draag zoals John McEnroe vroeger en ik blij zou worden  als mijn hele competitieteam dat doet.

  • Ik net niet genoeg aan fitness doe om dat sixpack echt te krijgen.

  • Ik graag in Italië ben en hou van het moois dat Italië brengt, zoals de smaak van het eten met een lekkere Valpolicella Ripasso. De geurige espresso’s in de ochtend. De oude cultuur, de mooie stijl van mensen en dingen en de sfeer van verbondenheid.

  • Ik graag subtiele woordgrappen maak.

Wil jij je rust en energie weer terug? 


 Weten wat je moet doen om je situatie fundamenteel  te veranderen?


In een gratis sessie vertel ik je hoe!