Hoe krijg je weer energie om te beginnen
18 augustus 2022 
1 min. leestijd

Hoe krijg je weer energie om te beginnen

Wuivende palmbomen, warme wervelende wind, blinkende stranden, diepgroene en azuurblauwe zee. Als ik mijn ogen sluit, dan zit ik er weer.

Nog maar kort geleden was ik met mijn gezin in Mexico voor onze vakantie. We genoten van de tropische weelde van de natuur, de indrukwekkende Maya cultuur, kleurrijke steden vol geluid en heerlijk eten.

En hele lieve Mexicanen. Vriendelijk, behulpzaam, rustig, met een lach op hun brede gezichten. Tevreden met wat ze hebben en delen wat er is.

Zelf heb ik nog last van de jet lag. Moeite om in beweging en in de actie te komen. De warmte in huis helpt niet echt mee. Nog weinig energie en helderheid in mijn hoofd.

Er ligt werk op me te wachten...

Ik zou kunnen wachten tot het vanzelf weer komt, maar energie maak je door wat te doen. In beweging te komen.

Dus 's ochtends om 7 uur aan de slag met mijn personal trainer Nour. Stok achter de deur, hup vooruit. Pompen die spieren.

Na een koude douche een lekkere kop koffie en aan de slag met het verder ontwikkelen van mijn nieuwe ademprogramma 'Verbeter je ademhaling, verbeter je leven'.

De energie is terug. Zin ook. Het stroomt weer net als die prachtige blauwgroene zee.

Wacht dus niet tot de energie weer vanzelf terug komt. Kom in beweging, letterlijk. En begin dan met iets te doen wat je heel leuk, interessant of waardevol vindt. Kwestie van doen.

Maak zin en begin. Het stromen van je energie is het resultaat.

Wat doe jij om weer met energie aan de slag te gaan?

Reactie plaatsen