sander-hilkman-ervaringen-recensies

Ervaringen van anderen

over het werken met mij

sander-hilkman-ervaringen-recensies

Ervaringen van anderen

over het werken met mij

Lees hun verhaal na het volgen van het coachingstraject

Bert-Lankhorst-recensie-over-VitalityNow
Bert Lankhorst

Ik was uitgevallen met een burn-out en had behoefte om weer met mijzelf in balans te komen. Maar waar begin je?


Het grootste leermoment voor mij was toch dat ik veel op mijn overlevingsstrategieën draaide en ik daar elke keer op terugviel. Met Sander er achter gekomen waar die vandaan kwamen en hoe ik daar anders mee om kan gaan. En dat werkt!


Sanders aanpak werkt, de opstellingen en daarmee het hele ‘systeem’ aanpakkend biedt resultaat in plaats van alleen symptoombestrijding. En dit niet alleen voor burn-outs.

Mieke-van-Denderen-over-VitalityNow
Mieke van Denderen

Toen ik begon aan het traject had ik vaak weinig puf/zin, vaak het gevoel dat het allemaal uit mijn tenen moest komen. Dat het leven me meer overkwam dan dat ik er zelf iets in bepaalde. Mijn doelen waren me fitter te voelen, me psychisch steviger voelen en aardiger voor mezelf te zijn.


Het traject heeft me opgeleverd dat ik nu meer vorm kan geven aan mijn eigen leven, omdat ik meer mijn eigen plek inneem. Daardoor hou ik meer energie over voor mezelf en heb ik meer helderheid in mijn hoofd. Ik begrijp nu hoe belangrijk het is om je eigen plek in te nemen en ook hoeveel invloed het heeft op allerlei aspecten van je leven als je dat niet (kan) doen.


Ik raad anderen aan om met jou te werken, omdat je ervoor gezorgd hebt, dat ik inzichten heb gekregen en geleerd heb hoe ik zelf verder kan komen op een manier die bij mij past. Vriendelijk en heel duidelijk.

Joan-Reisner-recensie-over-VitalityNow
Joan Reisner

Wat was je grootste probleem toen je bij me kwam?

Ik had weinig energie, stress, angst, sliep slecht, veel last van de overgang.


Wat was het grootste leermoment / de grootste winst van je traject bij mij?

Het herkennen van mijn overlevingsdeel en getraumatiseerde deel en hoe ik ermee om moest gaan.


Waarom zou je anderen naar me doorverwijzen?

Jij hebt me op een zeer aangename en prettige manier geholpen om mijn problemen te onderzoeken en onder ogen te komen. Jij hebt me doen beseffen dat ik het tegenovergestelde handelde.


Tjitte Altenbrug

Wat er thuis gebeurde, relativeerde ik allemaal in mijn hoofd.


De grootste leerwinst van het traject is dat er een bepaalde mist in mijn hoofd is opgeklaard. Ik kijk helderder naar iedere situatie.


Ik herken hoe ik mijzelf voel en kan zoek naar welke behoefte ik heb.

Dit doe ik ook bij anderen: zoeken naar de behoeften.


Ik gun dat anderen ook om rust in hun hoofd kunnen krijgen.

recensie-liesbeth-jansen

Liesbeth Jansen

Waar ik het meeste tegenaan liep was dat ik weinig zelfvertrouwen had.


De grootste winst van het traject is dat ik inzag dat ik reageerde vanuit mijn overlevingsstrategie. En dat ik die reactie kon herkennen, erkennen en zelfs omarmen, om vervolgens een gezonde keuze te maken.


Wanneer je hetzelfde blijft doen en toch een andere uitkomst verwacht, lijkt mij het een 'no-brainer' om een traject bij Sander te doen.

Peter Dohme
Balans tussen werk en privé lag scheef - als gevolg eigen werkopvatting en die van mijn team.


Ik heb mijzelf geanalyseerd en geherdefinieerd in relatie tot mijn werk en mijn privé-leven, waardoor ik meer regie heb.


Het coachingstraject met jou heeft mij een leuke zoektocht opgeleverd, die ik andere mensen ook gun.

recensie-hans-coachtraject
Hans van der Ven
Waar ik het meeste last van had was het gevoel van tijd tekort hebben.


Mijn belangrijkste resultaat is rust vinden in mijn hoofd en daardoor een evenwichtig leven.


Ik raad anderen jou aan om inzicht te krijgen in jezelf en zo sterker door het leven te gaan.

olaf-recensie
Olaf Veenis

Voordat ik aan het traject begon was mijn energielevel ver beneden peil en had ik meerdere vraagstukken, zoals; waarom heb ik zo weinig energie, waar komt dat nou door en wat wil ik zelf nou eigenlijk?


Met diverse tools die ik aangereikt kreeg, heb je ervoor gezorgd dat mijn zelfbeeld veranderde en ik assertiever ben geworden in wat ik nou eigenlijk zelf wil! En bovenal heb ik veel meer energie gekregen! Ook heb ik nu inzichtelijk welke kernwaarden ik belangrijk vind voor mijzelf.


Ik zou anderen zeker naar jou doorverwijzen, omdat ik jou als een heel prettig persoon heb ervaren en vind het fijn dat ik van jou duidelijk feedback en tools kreeg, die ik daarna direct kom toepassen in mijn dagelijkse leven. Met als resultaat dat ik nu veel meer energie heb en nu weet wat dat ik er zelf mag zijn.

tamara-recensie
Tamara van den Wittenboer

Ik voelde mij niet lekker in mijn vel, weinig energie, nergens zin in. Op mijn werk had ik het niet naar mijn zin. Maar stappen zetten richting een andere baan deed ik niet. Ik wist voor mijzelf niet welke kant op. Ik dacht mij eventueel om te scholen.


Je hebt een ommezwaai aan mijn leven gegeven. Mij in laten zien dat als je dingen wilt veranderen, dit zelf moet doen! Je bent zelf verantwoordelijk voor je geluk. Met zelfmedelijden kom je nergens. Kleine stappen brengen je uiteindelijk bij je doel.


Het heeft mij opgeleverd dat ik meer energie heb, weer zin in het leven. De power om weer stappen te zetten richting mijn doel! En mijn doel kwam eerder dat verwacht!


Het grootste inzicht dat ik heb gekregen is dat als je iets wilt veranderen in je leven je daar zelf verantwoordelijk voor bent!


Als coach omschrijf ik Sander als een energieke, vriendelijke coach met een groot luisterend oor die weet wat hij doet en waar hij het over heeft.

susan-recensie
Susan Sturkenboom

Ik kwam bij Sander terecht, omdat ik grote stappen ging maken in mijn eigen bedrijf en ik merkte dat ik daar mee in conflict raakte met mezelf. Mijn doel was om meer rust te krijgen en niet gelijk in de paniek te schieten, waardoor ik nachtenlang wakker kon liggen.


Het grootste inzicht was toch wel dat ik dacht alles te weten en daarmee verantwoordelijk te zijn voor mijn eigen beslissingen. Sander heeft mij in laten zien welke invloed het onderbewuste heeft op het maken van beslissingen. Ik weet nu waardoor het komt dat ik doe wat ik doe en waarom ik mezelf niet op het prioriteitenlijstje kreeg.


Mocht je zelf ergens mee zitten en je kan je vinger er niet echt op leggen, dan beveel ik je Sander zeer zeker aan. Ik ben nu energieker en zekerder van mezelf 

Ervaringen van deelnemers aan workshops en trainingen

Ik kwam bij Sander met vragen over mijn geestelijke gezondheid, vooral ten aanzien van mijn drijfveren en mijn gedragspatronen. Mijn doel was vooral om daar meer inzicht in te krijgen. In een groepstraining heeft hij me geholpen weer wat stukjes te leggen aan die altijd aanwezige puzzel van het leven. Sander heeft een brede kijk op 'de mens'. Vanuit de gedachte dat 95% van jouw handelen niet 'via het hoofd' maar 'vanuit het gevoel' wordt gestuurd, laat hij je vooral jouw gevoel ervaren. Daar geeft hij je de ruimte voor door zijn natuurlijke rust en humor. Met goed doordachte werkvormen laat hij je steeds een laagje dieper ervaren, waardoor je inzicht krijgt in je persoonlijke drijfveren. Zo ging het althans bij mij.


Fijn vind ik dat Sander de werkvormen lardeert met wat 'harde' informatie uit onderzoek en algemeen geaccepteerde zienswijzen binnen de psychologie en coaching. Voor mij geldt namelijk: al dat voelen, dat is allemaal mooi, maar kan ik er wel op vertrouwen? Iemand als ik heeft dus wat aan die extra onderbouwing. Dat geeft, naast zijn rust en humor, het kader voor een veilige trainingsomgeving. Ik heb best wat ervaring opgebouwd met coaches en Sanders aanpak springt eruit door de rust en de ruimte die ik heb ervaren tijdens de training. Loop je even vast in een werkvorm, dan helpt Sander je weer op het spoor met een aantal gerichte vragen. Hij is aanwezig zonder overheersend te zijn.


Wat ik heb gehad aan de training zijn inzichten die ik heb opgedaan in de werkvormen, Sanders feedback en de feedback van de deelnemers op elkaar. Dat heeft me wat meer richting en rust gegeven. Heb je het gevoel dat je steeds tegen dezelfde dingen aanloopt in jouw leven, dan beveel ik je echt van harte aan om met Sander te gaan praten.
Onno Clous
barbara-recensie

De reden voor mij om mee te doen aan de workshop "Inzicht & Focus" was nieuwsgierigheid en ontdekken wat mijn doel is. Dit was voor mij op dat moment belangrijk. 


Het meest waardevolle inzicht kreeg ik over mijn valkuilen, waar ik me nu bewuster van ben.


Ik zou anderen de workshop aanbevelen, omdat je inzicht geeft. Je wordt bewust gemaakt van dingen, waarin je tijdens de workshop echt over na gaat denken. Sander denkt mee, daagt je uit en laat je dingen op een andere manier bekijken.

Barbara Vosmeer
matthijs-recensie
Vanwege het aanstaande boventalligheid en terugkeer na uitval op het werk, was ik op zoek naar handvatten om een plan voor de toekomst te maken. Ik heb moeite om te bepalen wat ik leuk vind en zoek hulp.


Tijdens de workshop heb ik concrete handvatten gekregen waar ik verder mee ga komen. De belangrijkste inzichten waren de kernkwadranten en de oordelen en gedachten.


De workshop zorgt voor beweging in je hoofd op basis van theoretische modellen en praktische oefening. Sander is benaderbaar, rustig, geduldig, voorzichtig, kundig, ervaren.

Matthijs Visser