Ademen is leven...


Beter ademen is beter leven

Hoe je door ademwerk structureel je stress verlaagt, je beter voelt en beter presteert

ademcoach-sander-hilkman
Sander Hilkman - ademcoach

Ontdek de voordelen van beter ademhalen *

meer-ontspanning

Je komt makkelijker tot echte ontspanning, zodat je ook beter met stress kan omgaan

Je komt makkelijker en vaker tot rust, zodat je gemiddelde stressniveau daalt. Je gaat makkelijker met lastige situaties om en reageert rustiger op prikkels uit je omgeving.
meer-focus

Het is rustiger in je hoofd, zodat je meer focus en ruimte hebt

Minder gedachten die maar door je hoofd razen, zodat je je beter en langer kunt concentreren. Je taken handel je sneller en beter af. Je hebt ruimte voor nieuwe ideeën en je bent creatiever.
meer-energie

Je produceert meer energie, zodat je je energieker voelt

Je krijgt meer zuurstof in al je cellen. In je cellen maak je energie met zuurstof door de omzetting van glucose. Deze energie heb je nodig voor alle processen in je lichaam, die hierdoor beter gaan functioneren. Energie voor beweging van je spieren en het produceren van warmte.

beter-slapen

Je slaapt beter, zodat je uitgerust wakker wordt

Je ademhaling is rustiger tijdens je slaap. Je hartslag en bloeddruk lager. Je bent meer in een diepe slaap, zodat je beter herstelt. Je staat op met meer zin in de dag en je voelt de energie meer in je lijf stromen.

meer-verbinding

Je ervaart meer verbinding met je lijf, zodat je dichter bij jezelf kunt blijven

Meer uit je hoofd en meer in je lijf. Je bewustzijn over je gevoel is groter en je voelt beter, zodat je beter in de gaten hebt wat er zich binnen jou afspeelt. Je hebt meer verbinding met jezelf en met anderen.

beter-presteren

Je conditie is beter, zodat je beter presteert

Je ademhaling werkt effectiever, zodat je minder zuurstof nodig hebt om hetzelfde te presteren. Je bent minder snel buiten adem, je uithoudingsvermogen is groter en je herstelt sneller van inspanningen.

* Dit is een greep uit de talloze bewezen voordelen van beter ademhalen.

Wil jij dit ook?
Check hieronder de mogelijkheden

workshop-ademhaling

Workshop

'Ontdek de superkrachten van je longen' in deze workshop. Je krijgt inzicht in hoe je ademhaling werkt en tools om direct je staat van zijn te veranderen.

ademsessie

Ademsessie

 De ademsessie wordt afgestemd op jouw wensen en behoeften. Als kennismaking met ademwerk of als versnelling en verdieping van je eigen ontwikkeling.

ademprogramma

Ademprogramma

'Verbeter je ademhaling, verbeter je leven'. Uniek 6-weeks programma in een kleine groep, waarin je meetbaar je ademhaling verbetert en je leven verandert.

uitdaging-ijsbad

Hoe ademwerk op mijn pad kwam

Je ziet mij voor het eerst in een ijsbad. In een flits schiet de stress door mijn lijf. Mijn zenuwstelsel in de stand van vechten/vluchten. Het is letterlijk adembenemend. Door langzaam te gaan ademen, komt de controle weer terug. Er ontstaat stilte, ontspanning en rust.


Dit ijsbad was tijdens mijn opleiding tot ademcoach bij Kasper van der Meulen (@kaspersfocus). Het ijsbad maakt duidelijk zichtbaar wat er gebeurt met je ademhaling als je in een stressvolle situatie zit. Je ademhaling verandert direct. Het laat ook zien dat je door bewust te ademen de controle weer terugkrijgt en je zenuwstelsel weer tot rust komt.

In de opleiding wilde ik nieuwe tools leren naast de verschillende coachingstechnieken en de opstellingen die ik inzet.

Om mensen te helpen om beter met stress om te gaan. Meer in verbinding met zichzelf en hun gevoel te staan.

Ik ontdekte hoe dit voor mezelf werkte. Het gaf me een verdieping en verrijking van mijn eigen binnenwereld. Ademwerk maakt nu een onlosmakelijk deel uit van mijn dagelijkse leven.

De kracht van ademhaling is eindeloos. Alle aspecten in ons leven zijn verbonden met de ademhaling. Fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Ik laat je graag de kracht van je eigen ademhaling ervaren.

Klik hieronder en lees de ervaringen van anderen op Springest

Ook de kracht van je ademhaling ervaren? Kies hieronder uit de mogelijkheden

workshop-ademhaling

Workshop

'Ontdek de superkrachten van je longen' in deze workshop of vraag naar de mogelijkheden voor een workshop op maat voor je bedrijf. 

ademsessie

Ademsessie

De ademsessie wordt afgestemd op jouw wensen en behoeften. Als kennismaking met ademwerk of als verdieping van je proces.

ademprogramma

Ademprogramma

'Verbeter je ademhaling, verbeter je leven'. Uniek 6-weeks programma in een kleine groep, waarin je meetbaar je ademhaling verbetert en je leven verandert.

Sander Hilkman is als ademcoach aangesloten bij The Breathwork Movement, het platform voor alles wat met de adem te maken heeft.

the-breathwork-movement

Heb je vragen over ademwerk? Stel ze gerust.