Neem rust als je het nodig hebt
18 augustus 2021 
0 min. leestijd

Neem rust als je het nodig hebt

Met een warm hart denk ik terug aan nog maar een week geleden. De fijne bedjes om heerlijk te ontspannen langs het zwembad in Napels. Niks doen, ontspannen, rusten, genieten. Tijd en ruimte nemen voor jezelf en weer opladen om met energie weer aan de slag te gaan.

Daar is de vakantie natuurlijk de uitgelezen mogelijkheid voor. Maar ook tussen de vakanties is het belangrijk om rust te nemen. Veel mensen nemen die niet, omdat ze vinden dat ze druk zijn, geen tijd hebben, de omgeving dat niet toestaat, er te veel werk is en het nog niet af is, anderen steeds een beroep op je doen, er eerst nog wat af moet.

Bezwaren en excuses om het niet doen. Terwijl je het misschien zo nodig hebt om even rust te nemen en energie te tanken. Je gaat maar door en langzaam verlies je je energie.

Herken je dat?

Dan is het zeker belangrijk om toch die rustmomenten te nemen. Je bent zelf verantwoordelijk om goed voor jezelf te zorgen. Dat kun je aan niemand anders over laten. Dus voel je je moe? Luister dan naar jezelf en neem rust. Zo voorkom je dat je je energie verliest.

Wat doe jij om je rust te nemen? Deel het hieronder met me in de comments.

Reactie plaatsen