Kies vaker voor wat goed is voor jou
26 mei 2021 
1 min. leestijd

Kies vaker voor wat goed is voor jou

Kiezen doe je de hele dag. Over kleine dingen, zoals welke schoenen trek ik vandaag aan of wat eet ik vandaag. Keuzes zonder emotionele betrokkenheid en relatie met anderen.

Het wordt lastiger als de keuzes wel betrekking hebben op anderen en er emoties mee gemoeid zijn. Bijvoorbeeld over het wel of niet afwijzen van een vraag van je baas. Of hoe reageer ik op die offerte die is afgewezen. Je kan dan gaan nadenken over wat anderen er van zouden vinden en er ontstaat twijfel. Je gaat in je hoofd zitten en schuift het voor je uit.

Dit kost heel veel energie. En dat wil je niet.

Hoe doe je het dan wel? Ik heb er een checklist voor geschreven. Hoe je slimmer kiest om meer energie te krijgen.

Een belangrijke stap is dat je nagaat of de keuze die je maakt goed is voor jou. Veel mensen kiezen voor de ander of het geheel. Zelfs tegen hun eigen zin. Zonder er over na te denken. “Als jij dit wil, dan doen we dat”. Of laten de keuze aan de ander en volgen. “Zeg jij het maar”.

Als je keuzes maakt die goed zijn voor de ander en goed voor het geheel, is het dan ook goed voor jou? Krijg jij dan wat je hebben wil? Of moet je het doen met de left-overs?

Draai het om en kies eerst voor wat goed is voor jou. Dan is het ook goed voor de ander en het geheel.

Dit is 1 onderdeel van de checklist ‘Slim kiezen voor meer energie’. Ontdek de andere elementen om betere keuzes te maken en download de checklist.

Reactie plaatsen