Eerst zaaien om te kunnen oogsten
29 september 2021 
1 min. leestijd

Eerst zaaien om te kunnen oogsten

Ik wil een sterk, fit en gezond lichaam.
Ik wil me gelukkig en vrij voelen.
Ik wil tijd en ruimte hebben om mezelf te ontwikkelen.
Ik wil een succesvol en groeiend bedrijf.
Ik wil voldoende geld om in overvloed van te leven.

Verlangens, dromen en doelen. Iedereen heeft ze. Maar wat doe je om ze te realiseren?

Om een sterk, fit en gezond lichaam te hebben, let ik op mijn voeding en doe ik 4x per week aan krachttraining, 2x per week tennis en zet ik elke dag minimaal 12.000 stappen. 

Om me gelukkig en vrij te voelen verbind ik me met mezelf en mijn geliefden, vervul ik mijn eigen behoeften en geef ik aan wat ik nodig heb. Ik geef ruimte aan mijn gevoel en heb belangstelling voor de gevoelens en behoeften van anderen.

Om tijd en ruimte te hebben voor mijn eigen ontwikkeling plan ik voor mezelf vrij in mijn agenda. Om boeken te lezen over onderwerpen waarin ik me wil verdiepen, trainingen te volgen om mijn kennis en vaardigheden te vergroten en met vakgenoten aan intervisie te doen om te leren en te delen.

Om een succesvol en groeiend bedrijf te hebben maak ik het beeld waar ik heen wil helder en concreet en manifesteer ik de resultaten. Zet concrete acties uit in de richting van mijn doelen. En om scherp te stellen hou ik strategiedagen samen met mijn zakelijke en levenspartner Cynthia.

Om voldoende geld te hebben om in overvloed van te leven investeer ik in mijn gezin en mezelf en beleg voor de toekomst.

Eerst zaaien dus. Om daarna te kunnen oogsten. 

Je kunt niet afwachten en hopen dat het goed komt. Of je kaarten zetten op een ander die het voor je gaat doen. Het gaat niet vanzelf. Je zult moeite moeten doen, angsten overwinnen en pijn en weerstand verdragen. Kies er voor om zelf de regie te voeren en in beweging te komen. Jij bent de enige die jouw verlangens, dromen en doelen kan realiseren.

Wat heb jij onlangs gedaan om te zaaien? En wat wil je dan oogsten? Laat het me weten in de comments.

Reactie plaatsen