Lees boeken om te leren
13 oktober 2021 
0 min. leestijd

Lees boeken om te leren

Als kind was ik dol op lezen. Ik las de krant voordat mijn vader die meenam naar zijn werk. De boeken uit zijn boekenkast. En stapels uit de bibliotheek. Het was nog in de tijd dat kinderen zichzelf vermaakten met buiten spelen, lezen en sporten. Zo vloog voor mij de tijd voorbij.

In de tijd van nu vind ik het lastiger om een boek te pakken en te lezen. Er is zo veel te doen en er is zo veel afleiding. Die afleiding komt in de vorm van televisie, laptop en mobiele telefoon. De aandacht en tijd die hier aan opgaat. Welk nut dient dit eigenlijk?

Het lezen van een boek is nu vaak om van te leren. Daarnaast vervul ik hiermee mijn behoefte aan rust, tijd voor mezelf, nieuwe dingen leren, ontdekken, uitdaging, verdiepen, kennis opdoen en ontspanning.

Ik lees nu het boek 'Mindlift' van Kasper van der Meulen. Volgende week ga ik naar een driedaags retreat dat hij organiseert, biohacking breathwork. Ik verheug me hier enorm op. 3 dagen leren en ontdekken hoe je ademhaling werkt en hoe je dit als tool kunt inzetten om je eigen staat van je lichaam en geest te veranderen. En 3 dagen geen mobiel.

Welk boek heb jij onlangs gelezen en raad jij aan om van te leren?      

Reactie plaatsen