Maak ruimte voor jezelf
30 juni 2021 
0 min. leestijd

Maak ruimte voor jezelf

Moe was hij. Zijn hoofd zat vol met herinneringen aan een dierbare vriend die was overleden vorig jaar. Tegelijk was hij ook heel druk. Druk met alles te regelen, zodat het door kon gaan. Voor zijn gevoel had hij een kloteweek gehad, zo vertelde hij. Maar waarvan dat nou kwam? Hij had er niet zo’n idee bij.

En morgen moest hij iets doen waar hij helemaal geen trek in had. Maar ja, het was goed voor de ander en dan had hij dat maar gedaan.

Ken je dat? Iets totaal tegen je zin doen, omdat de ander het wil, het fijn vindt of nodig heeft? Terwijl je er zelf geen ruimte voor hebt en alle energie is opgeslurpt door de emoties die je aan het onderdrukken was?

Je doet het, omdat het zo hoort, je de ander niet wil teleurstellen, bang bent dat de ander kwaad wordt, je het gewend bent om te doen. Hierdoor kies je niet voor jezelf. Je kiest voor de ander en dat gaat ten koste van jou. Daar gaat je energie!

Als je voelt dat je iets anders nodig hebt, kies dan wat goed is voor jezelf. Als dat niet gaat en je kiest voor wat goed is voor de ander, beperk dan wat je doet. Maak ruimte voor jezelf en sla piketpaaltjes in de grond. Tot hier ga ik en verder niet. En maak de ander duidelijk wat je wil en doet.

Hoe maak jij ruimte voor jezelf?

Reactie plaatsen