Speel de spelletjes van vroeger
02 februari 2022 
1 min. leestijd

Speel de spelletjes van vroeger

Het jaar begon voor ons met 2 weken quarantaine. C kwam in milde vorm voorbij. Ineens had ik heel veel tijd die ik anders niet heb. Van het checken van het nieuws, social media en het bingen van series kreeg ik niet veel voldoening. Dit zorgde slechts voor afleiding en niet voor het vervullen van mijn echte behoeften. Ik voelde me er nog lamlendiger door.

Maar wat dan wel doen? Spelletjes spelen!

De kids wilden de Wii weer aansluiten, want dat vonden ze vroeger zo leuk. Voor hen was dat de eerste kennismaking met elektronische spelletjes in hun leven geweest. We speelden urenlang tegen en met elkaar. Golven, wake boarden, bowlen, ski springen, Super Mario. Noem maar op.

De tijd vloog voorbij. Heerlijk om met elkaar te spelen en lol te maken. In verbinding te zijn, te bewegen en te ontspannen. Belangrijke waarden die veel energie geven.

Als je in het dagelijkse leven weinig energie hebt en je bedrukt voelt, dan ben je vast vergeten om te spelen. De spelletjes die je vroeger speelde, maakten je toen blij. Dan doen ze nu nog steeds! Probeer eens uit wat het nu met je doet als je speelt zoals vroeger. Ik merk zelf dat je er nu een extra dimensie aan kunt geven, zoals verstoppertje met een drankje in je hand of foute-woorden-scrabble.

Ik geef je nog een paar voorbeelden:

Yahtzee, Monopoly, klaverjassen, 21-en, buiten verstoppertje spelen, sjoelen, pokeren, scrabble, hutten bouwen, verkleden, potje voetballen, stoepranden.

Spelen geeft je energie, maakt je blij. Samen spelen zorgt voor verbinding. Allemaal dingen die belangrijk voor je zijn en die je nodig hebt.

Welke spelletjes deed jij vroeger? En wanneer heb je die voor het laatst gedaan?

Reactie plaatsen