Wijk eens af van je vaste patroon
03 december 2021 
1 min. leestijd

Wijk eens af van je vaste patroon

Elke week op woensdag vaste prik. Ik zit achter mijn laptop en blog te schrijven. Soms sta ik. Een blog waarin ik iets deel wat mij bezig houd, een inzicht dat ik kreeg of gaf. Als coach schrijf ik om mezelf te laten zien en horen. En tegelijk deel ik mijn visie op persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.

Het is nu vrijdag dat ik dit schrijf. De woensdag heb ik aan andere dingen besteed. Kwestie van prioriteiten. Een deel van mij heeft het idee dat ik elke woensdag een blog moet posten. Vanuit de marketinggedachte van herkenbaarheid, betrouwbaarheid, ritme. 

Ik weet ook dat als ik vanuit deze gedachte ga schrijven, er iets komt vanuit de energie van doorzetten en moeten. Ik schrijf dan vanuit mijn overlevingsdeel. Het resultaat is dan suboptimaal en ben ik er zelf niet over te spreken.

Nu ben ik van mijn vaste patroon afgeweken door op vrijdag te schrijven. Voel dat de energie nu stroomt, ik heb focus en ben creatief. Ik schrijf nu vanuit mijn gezonde deel. Voel me tevreden over het resultaat.

Merk je op dat de energie niet stroomt als je iets aan het doen bent en je de gedachte hebt dat je het MOET doen? Stop dan! Wijk af van je vaste patroon van volhouden, doorzetten, tandje erbij. Het is dan trekken en sleuren, energie slurpend. Het maakt je ongelukkig.

Doe het anders dan anders. Onderzoek voor jezelf wat je op dit moment nodig hebt. Maak een andere keuze dan wat je normaal zou doen. Een keuze die je eigen behoeften vervult.

Wat zou jij willen doen om af te wijken van je vaste patroon?

Reactie plaatsen