Laat jezelf zien en horen (in 50 blogartikelen)
15 december 2021 
1 min. leestijd

Laat jezelf zien en horen (in 50 blogartikelen)

Vandaag kwam ik erachter dat dit blogartikel de 50e is die ik op mijn site plaats. De eerste was in juni 2018 toen ik mijn bedrijf VitalityNow startte. In het begin schreef ik met onregelmatige tussenpozen en vanaf april dit jaar in een vaste regelmaat. Elke week een artikel.

Wat is nu voor mij het nut van het schrijven van een blogartikel? Door het schrijven laat ik mezelf zien en horen. Mezelf zichtbaar maak. Ik deel wat ik meemaak in mijn werk, wat de inzichten zijn die mijn cliënten en ik hierin opdoen. Mijn visie kan laten zien over persoonlijke ontwikkeling en verandering. En over de resultaten die mijn cliënten bereiken.

Waardevol voor mezelf en mijn potentiele doelgroep. Er zit een ontwikkeling in wat ik deel. Steeds vaker laat ik mezelf zien, in beeld en wat betreft inhoud. Over wat het met mij doet en wat ik hierbij voel.

Als startende ondernemer was het spannend om het persoonlijke te belichten in de blogs. Belemmerende gedachten speelden een grote rol: 'wat zullen anderen er van vinden', 'het moet wel goed en waardevol zijn', 'is dit wel interessant om te delen', 'kan ik dat wel schrijven'. Twijfel die dan leidt tot niets doen of het schrijven van een smakeloos compromis. Herken je dat bij jezelf?

Ik merk dat ik er vrijer in word en me minder afvraag wat het oordeel is van een ander. Hierdoor kan ik meer van mezelf laten zien en horen. Er is altijd wel iemand die er iets van vindt. En dat kan ik bij de ander laten.

Het effect van mijn wekelijkse stukjes is deels meetbaar. Het aantal views en reacties kan ik zien. Maar wat het werkelijke bereik en impact is, dat weet ik niet. Wat ik wel merk, is dat mensen me aanspreken op wat ik heb geschreven als ik ze in het echte leven ontmoet. Ze vertellen me hoe het voor hen is of welk inzicht ze hebben opgedaan. En ja, er zijn ook mensen die op basis wat ze lezen, zich melden en met mij willen werken. Aan hun persoonlijke doelen. Om gezond en gelukkig te zijn.

Gezond en gelukkig leven en werken. Wie wil dat nou niet?

Heb jij dingen die je wil veranderen en is dat je tot dusver niet gelukt?

Ik bied een gratis sessie aan van een uur om met mij te sparren over blijvende verandering en wat je kunt doen om weer met energie en plezier te leven en te werken. Als je mij een bericht stuurt, dan krijg je een uitnodiging voor een gratis sessie.

Reactie plaatsen