Je bent verder op weg dan je denkt
12 mei 2021 
0 min. leestijd

Je bent verder op weg dan je denkt

“Poeh, wat had ik een slechte week”, zei Hans. “Ik voelde me moe, somber en had nergens zin in. Lijkt of ik weer helemaal terug ben bij af”.

Hans volgt een coachingstraject. Hij wil zijn energie weer terug en vanuit ontspanning en plezier zijn werk doen. Hij had gehoopt dat hij zo’n week niet meer zou hebben en zijn nieuwe gedrag kon toepassen.

Wat Hans overkomt is niet uniek. Als je start met het werken aan jezelf, dan kom je in een leerproces. Je ontwikkeling verloopt niet in een rechte lijn, maar gaat met pieken en dalen. 2 Stappen vooruit en 1 achteruit.

Ik kijk met Hans terug naar zijn ‘slechte’ week. Door mijn vragen komt hij erachter dat hij al verder op weg is dan hij dacht. Het is hem gelukt om er zelf weer uit te komen. Zijn emoties namen niet meer de overhand en hielden korter aan. Hij was zich er van bewust wat er gebeurde. Dat ging voorheen wel anders.

Het inzicht dat hij al veel had geleerd gaf hem opluchting en vertrouwen. Op naar de volgende stappen.

Hoe is dat voor jou? Als je wil veranderen, groeien en ontwikkelen, kijk jij dan wel eens terug? Welke stappen heb ik al gezet, wat gaat er al anders.

Sta hier regelmatig bij stil en geef jezelf waardering voor wat je al hebt bereikt. Zo kom je verder. Stap voor stap.

Reactie plaatsen