Bespeel het gas en de rem met gepaste kracht
30 maart 2022 
1 min. leestijd

Bespeel het gas en de rem met gepaste kracht

Elke week neem ik samen met Cynthia, mijn partner in 3 bedrijven, de taken door. Wat we oppakken in deze week staat overzichtelijk op ons scrum board in Trello. We maken een planning voor de trainingen die we geven in de 2e helft van het jaar.

De focus verdwijnt een beetje van het maken van de planning, naar wat we willen ondernemen in de rest van het jaar. Ik hou er van om plannen te maken en nieuwe dingen te ontwikkelen. Dat geeft me energie en drive.

Ik druk het gaspedaal dan helemaal in. Voordat ik het weet, zit mijn agenda stampvol met werk. 

Waar blijft dan de tijd voor het gezin? Waar blijft dan de tijd om rust te nemen voor mezelf?

Dan ben ik blij dat ik een partner heb die even op de rem trapt. En aangeeft dat ik meer balans mag brengen in gasgeven en remmen. "Als je gas geeft, dan ga je er ook helemaal voor. En als je remt, dan bestaat de omgeving ook niet meer voor je," zegt ze dan.

Ik moest er even over nadenken. Het inzicht kwam dat ik de pedalen met gepaste kracht mag bespelen. Niet meer zo hard gasgeven en niet meer zo hard remmen.

Herken je dat de balans wel eens zoek raakt? Je veel te veel doet en het lastig vindt om te kiezen wat je doet?

Spar eens met mij. Ik heb vast inzichten voor je waar je verder mee kan. Stuur me gewoon een bericht.

Reactie plaatsen