Buig mee als je het nodig hebt
18 maart 2022 
1 min. leestijd

Buig mee als je het nodig hebt

Roodgloeiende stenen liggen in het midden van de hut. Het is pikkedonker op gloed van de stenen na. De geur van kruiden vullen mijn longen. De schep water op de stenen vult de kleine ruimte met gesis en hitte. Met elke schep water wordt de hitte intenser. Een brandend gevoel op mijn huid en in mijn neus.

Hou ik dit wel vol? Hoe ver kan ik gaan met het weerstaan van de hitte en de druk? Laat ik zien hoe sterk ik ben en kan volhouden en doorzetten.

"Je kunt ook buigen voor de hitte. Dat is wat anders dan barsten", zegt de ceremonieleider.

Ik buig naar voren, naar de koele aarde. Er ontstaat ruimte en ontspanning. De druk wordt minder. Ik speel met rechtop zitten en de hitte weerstaan en buigen voor de hitte. De verlichting zoeken.

Ik mag ook buigen als ik het nodig heb. Met de buiging eer ik de hitte, het leven, mezelf en de keuzes die ik heb. 

Ik hoef niet de grootste weerstand op te zoeken en te volharden. Hard te zijn voor mezelf en op doorzettingsvermogen de eindstreep halen. Ik mag zijn in het moment er ervaren wat ik daar nodig heb. En dit aan mezelf geven.

Herken jij dat je veel op doorzettingsvermogen doet? Dit je veel energie kost en je niet gelukkig maakt?

Onderzoek met mij wat je nodig hebt om je eigen weg te gaan en je gelukkig te voelen. In een gratis sessie ontdek je dat dit ook voor jou is weggelegd.

Wat houd jou tegen?

Reactie plaatsen