Daag jezelf uit
06 oktober 2021 
1 min. leestijd

Daag jezelf uit

Sterker en fitter worden, steviger mijn eigen plek innemen om me te laten zien en horen. Dat zijn voor mij de drijfveren om mezelf uit te dagen en mee te doen aan een challenge van 8 weken. De vetverlies challenge van Droogtrainenacademie. Een challenge vol informatie over voeding en krachttraining en de motivatie om het te gaan doen. De keuze te maken en commitment te hebben om het vol te houden en mijn doelen te behalen.

Het bijhouden van mijn voeding en ervoor zorgen dat ik een calorietekort heb en voldoende eiwitten binnenkrijg, kost me weinig moeite. Nieuw en uit mijn comfortzone is de krachttraining met halters en gewichten. 4x per week doe ik dit. Na de eerste weerstand en ongemak te hebben overwonnen, vind ik het zelfs leuk. Elke week slinkt mijn buik(je) en groeien mijn spieren. Steeds lekkerder in mijn vel. Nog 1 week en de challenge is ten einde. Ik voel me trots op mijn resultaten.

Zo gaat het met uitdagingen aangaan. Je maakt een bewuste keuze om het te gaan doen, je stelt je doelen, je geeft commitment af, je gaat je eigen weerstand aan. Je verlaat je comfortzone om te leren en te groeien. En tegelijkertijd is het ook spannend.

Spanning die kan gaan over of je het wel kan, wat anderen er van vinden, wat je er voor moet laten. Onzekerheid over de resultaten. Laat jij je er van weerhouden om de uitdaging aan te gaan? Dan ontneem je jezelf de kans om je te ontwikkelen en te groeien. 

Om veranderingen in je leven te maken, is het nodig om jezelf uit te dagen. De weerstand en het ongemak in jezelf op te zoeken en je gedrag te veranderen. In mijn coachings- en ontwikkeltrajecten help ik je met deze uitdaging door je inzichten te geven en je belemmerende patronen te doorbreken.

Welke uitdaging zou jij willen aangaan? Deel ze hieronder met me.

Reactie plaatsen