Laat jezelf zien
07 juli 2021 
1 min. leestijd

Laat jezelf zien

Ik werk eens op een hele andere plek dan normaal. Voor de afwisseling. Daar hangt een poster aan de muur die me aanspreekt.

“Shine like a diamond”, staat erop. Een diamant heeft vele kanten, net als jij. Bij een diamant lijken die allemaal even mooi glimmend en prachtig te zijn. Het is de buitenkant.

Welke kant van jezelf laat jij zien? De mooie en opgepoetste versie? De succesvolle en gelukkige buitenkant?

Voor veel mensen geldt dat ze alleen de mooie buitenkant laten zien. Laten een masker zien om te verhullen wat er aan de binnenkant gebeurt. Als ze laten zien wat er binnenin gebeurt, dan zijn ze zwak en kwetsbaar. En dat mag niet, want ze moeten sterk zijn en doorzetten. Hup, schouders eronder. Zo hebben ze dat meegekregen van ouders en hun directe omgeving.

Durf jij jezelf te laten? Of ben je bang dat als je dat doet, je wordt afgekeurd of afgewezen? Niet goed genoeg bent? Deze belemmerende gedachten ontstaan vaak op hele jonge leeftijd in het gezin waar je uit komt. Om te voorkomen dat gebeurt waar je bang voor bent, pas je jezelf aan. Je past je gedrag aan om veilig te zijn, gezien te worden, gehoord te worden en erbij te horen. Wat je op jonge leeftijd al leert om te doen, wordt een patroon wat je voor de rest van leven met je meeneemt.

Kun je dit veranderen? Ja, dat kan. Als je wil weten hoe, boek dan een gratis sessie met mij. Dan ontvang je de inzichten die je nodig hebt om echte verandering tot stand te brengen, zodat je jezelf kan laten zien. Zonder angst en twijfel. Met zelfvertrouwen.

Reactie plaatsen